Walta

De uitnodiging verstuurd op  9 maart 1998 luidde alsvolgt:

 

Beste …..

 

 

12.5 jaar geleden op een mooie zondagmiddag zagen we haar liggen. Verkommerd en aan haar lot overgelaten. Het duurde ongeveer 5 minuten voor we besloten haar van de wisse ondergang te redden. Alle spaarcentjes bij elkaar geraapt en 4 jonge kerels waren in het bezit van een heus klassiek scherp jacht. Zouden we haar cosmetisch bijwerken of  daadwerkelijk renoveren. Na ampele overwegingen besloten we voor het laatste.

 

Het valt niet in woorden uit te leggen hoe het mogelijk is dat 4 vrienden bij het volle verstand bijna 13 jaar hebben gesleuteld en bijna hun volledige vermogen hebben gespendeerd aan een 70 jaar oud jacht waarmee je niet op zee kan varen, niet in kan slapen, moeizaam kunt toeren,  geen kopje koffie in kunt zetten, met maximaal 3 personen kunt varen  en onderhoudsonvriendelijk is. Dat valt niet uit te leggen dat moet je zien.

 

Hiertoe is gelegenheid gedurende de feestelijke tewaterlating op 28 maart 1998, te Harlingen bij  Jachtwerf  “Atlantic” in het industrieterrein Hermes  aan de Sibaweg 34 om 15.00 uur.

 

Wij hopen u allen daar te verwelkomen op een dag die wij niet spoedig zullen vergeten,

 

 

 

 

 

H.A.B. Veraart

R.C. Maters

R.C. Brunt

G.P.A. Kattenberg