In 1998 werd het 45 mjacht genaamd “Walta”  te water gelaten. Na een restauratieve periode van ruim 13 jaar was dit een heuglijk feit. De uitnodiging voor de genodigden zag er toen als volgt uit:

 

“Dertien en een half jaar geleden op een mooie zondagmiddag zagen we haar liggen. Verkommerd en aan haar lot overgelaten. Het duurde ongeveer 5 minuten voor we besloten haar van de wisse ondergang te redden. Alle spaarcentjes bij elkaar geschraapt en 4 jonge kerels waren in het bezit van een heus klassiek jacht. Zouden we haar cosmetisch bijwerken of daadwerkelijk renoveren? Na ampele overwegingen besloten we voor het laatste.

Het valt niet in woorden uit te leggen hoe het mogelijk is dat 4 vrienden bijna 14 jaar lang tijd en geld hebben gespendeerd aan een 70 jaar oud jacht waarmee je niet op zee kunt varen, niet in kan slapen, moeizaam kunt toeren, geen kopje koffie in kunt zetten, met maximaal 3 personen kunt varen en onderhoudsonvriendelijk is. Dat valt niet uit te leggen dat moet je zien!”

 

De Walta is op 28 maart 1998 te water gelaten. We hebben nog steeds niet genoeg van haar. Met de genoemde nadelen blijkt goed te leven . Het zeilgenot van de Walta compenseert namelijk alles!

Ziehier het verhaal geïllustreerd met foto’s, artikelen, wetenswaardigheden, ups en downs etcetera.

Walta